International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Karneval in pustne lasulje maske

Kurenti in maškare v pustnih lasuljah

Kdo je kurant, ali kot ga ponekod imenujejo korant. Korant je pustni lik iz okolica Ptuja, ki v pustnem času izvajajo tradicionalno pustno kurentovanje.  Po izročilu poskakujejo s hudim truščem, ki ga dajejo veliki zvonovi, ki jih imajo pripete okoli pasu, odganjajo zimi in zlo, kličejo pa pomlad ter dobro letino.  Kurent ima na sebi ovčjo kožo, zvonce, na glavi ima masko, na nogah pa gamaše. Poznamo dve vrsti kurentov, pernatega markovskega in rogatega haloškega.

Na povorki med vsemi pustnimi kostumi čarovnic, policajev,klovnov, vitezov, princesk in vseh ostalih maškar najdemo kurenti, ki popestrijo vzdušje na povorki. Kurenti so tudi malce nagajivi, saj te lahko mimogrede zgrabijo in odnesejo ali pa poskakujejo okoli tebe.

 

Pustna povorka je enkratno doživetje za vsakega otroka in otroka po srcu. Postaneš lahko kaj ti srce poželi. Težko pa je poiskat izvirne pustne kostume, trgovine so jih natrpane, ampak  nimajo veliko različnih modelov. In kaj hitro se lahko zgodi, da boste z najboljšo prijateljico ali  sodelavko  imeli isti kostum.

Spletna trgovina Portia Shop pustni kostumi in lasulje.si  vam omogoča veliko izbiro različnih, kakovostnih pustnih kostumov in pustnih lasulj po hitrih dobavnih rokih

Pustna oblačila, kostumi,   vse za pusta hrusta, pustno rajanje, kurentovanje, pustne karnevale  (maske, pustna maska, kostumi, baloni, ..) velika izbira za maškare za pustno soboto in pustni torek. 

Pust je lahko pustni čas, to je čas med novim letom in pepelnično sredo ali pa pomeni pustno šemo, maškaro.

V koliko ne najdete izdelka med kostumi in imate posebne želje – POKLIČITE  in pripravljeni smo vam ga pomagati poiskati.

+386 031 654958

Rok dobave za posamezne kostume je od 10-14 dni. Nekateri so na zalogi, zato povprašajte in pokličite. Prav tako izrazite svoje želje, vseh kostumov nimamo naloženih, vendar vam jih lahko izdobavimo.  Pokličite 031654958 ali nam posredujte na e-mail vprašanje po kostumu – klikni :  zanimam se za party ali pustni kostum -email

  Pustnih kostumov ne izposojamo!
Možnost menjave kostumov je samo do praznika (pust, halloween ali Božič). Paketi, ki so vrnjeni pred temi datumi, so sprejeti in kupnina se vrne, v kolikor ustreza vrnjeno blago našim splošnim pogojem. V nasprotnem primeru kupnine ne vračamo.

KLIKNITE LIKE FB PUSTNI KOSTUMI IN POGLEJTE ALBUM KOSTUMOV ZA NOČ ČAROVNIC  ALBUM NOČ ČAROVNIC  by Portia kostumi, pustna oblačila, maske.

International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Sledite nam
Seznam želja
Prijava
Ustvari račun

Vaši osebni podatki se bodo uporabljali za podporo vaših izkušenj na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane na spletu pod stranjo varovanje in zasebnost pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

TOP
Vaša košarica 0
NEDAVNO OGLEDANO 0