International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Karneval in pustne lasulje maske

Venecijanske beneške pustne maske krinke

Venecijanske beneške maske – Razkošje, razuzdanosti, ekstravaganca

Poleg tega, da je ta v Riu, beneški karneval je najbolj znana pustna prireditev, ki vsako leto privabi na milijone turistov. Simbol Venice Carnival  so njegove maske  in njihov  izvor , ki se vleče nazaj do antičnih časov, ko ga ne uporabljajo le v februarju, vendar več mesecev. Šele kasneje, je bilo dovoljeno s praznik svetega Štefana do polnoči na pepelnično sredo, ko pustne proslave praznujejo prihod pomladi. Prav tako so bile dovoljene med prazniki Marijinega vnebovzetja do sredine junija in od začetka oktobra do sredine decembra. Razlogi za nošenje so bili različni, skrivanje obraze tistih,  skrivanje od svojih ljubimcev zakoncev,… Prav to so jih nosili v sodnih stranke, igralnice …

Tradicija karnevala v Benetkah se je začela v 11. stoletju, glede na dokumente iz 18. stoletja, v času pusta so se  prikrili z maskami   različnih likov iz prejšnjih življenj, večinoma ribičev, zdravniki, astrologov, lovcev, pekarjev … ali znakov iz Commedia dell’arte.

Beneških maske so bile narejene  zelo kvalitetno narisana na koži  ali v prvotni papirne kaše tehnike, danes pa večina od njih so narejeni z uporabo ometa in zlata listov in so vsi ročno pobarvane in okrašene z uporabo naravnih biserov in peres.

Obstajaja  tri vrste najbolj znanih mask – Bauta, Moretta in ličinka.

International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Sledite nam
Seznam želja
Prijava
Ustvari račun

Vaši osebni podatki se bodo uporabljali za podporo vaših izkušenj na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane na spletu pod stranjo varovanje in zasebnost pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

TOP
Vaša košarica 0
NEDAVNO OGLEDANO 0