Nega lasulj

Lasulja ali lasni vložek iz človeških las je posebej kakovosten kos izdelave.

Sekundarni lasje, izdelani iz človeških las, so na splošno bolj robustni in vzdržljivi kot sintetični lasje, ki so jim podobni.

S pravilno nego boste lahko še dolgo uživali v svojem modelu človeških las.

Pri Ellen Wille uporabljamo predvsem človeške lase Remy. Pri obdelavi teh visokokakovostnih človeških las je bila upoštevana smer rasti in ima nedotaknjeno povrhnjico.

Pravi lasje se lahko termično preoblikujejo, zato ponujajo številne različice oblikovanja.

Za čiščenje uporabljajte le optimizirano nego, kot je šampon za človeške lase Ellen Wille iz serije Expert Care. Konvencionalna nega, kot se uporablja za naravne lase, ni primerna za druge lase.

Kako pogosto je treba čistiti človeške lase?

Kako pogosto morate čistiti lasuljo ali lasni vložek iz človeških las, je zelo odvisno od intenzivnosti uporabe.

Redno čiščenje podaljša življenjsko dobo drugega lasu in ohrani njegov svilnat naravni sijaj. Naše priporočilo za dnevno, povprečno uporabo je čiščenje las približno enkrat ali dvakrat na teden.

Prilagodite pogostost glede na svojo dnevno aktivnost.

Vodnik po korakih za čiščenje človeških las

Postavite lasuljo ali lasni kos iz človeških las na glavo iz stiropora. Druge lase lahko pritrdite z zatičem. Vendar pa se izogibajte prebadanju monofilamenta ali sprednje strani čipke (filmske podlage).


Lase pred umivanjem razčešite z mehko krtačo z zaobljenimi ščetinami in nežno odstranite vozle.

Če so v laseh še vedno ostanki pravih izdelkov za oblikovanje las, jih bo šampon za lasuljo samodejno raztopil v naslednjem ciklu pranja.
Zdaj navlažite človeške lase lasulje ali lasnega vložka tako, da jih držite pod tekočo, mlačno vodo v smeri padanja – od dna do konic.

Modela ne postavljajte v vodno kopel.
Vzemite količino šampona za človeške lase ellen wille v velikosti lešnika in ga nežno vtrite od korenin do konic. Prosimo, da med masiranjem ne pritiskate.


Šampon ellen wille Human Hair Shampoo temeljito izperite pod čisto vodo, dokler ni več ostankov šampona.


Naredite drugo nego z balzamom za človeške lase Ellen Wille. Vzemite balzam v velikosti lešnika in ga ponovno nežno potresite od korenin proti konicam.


Drugič temeljito sperite človeške lase pod čisto, tekočo vodo.

Lase nežno posušite z brisačo. Prosimo, ne drgnite ali stiskajte močno.


Po vsakem četrtem tretmaju namesto balzama uporabite ellen wille Human Hair Intensive Recovery Mask.

Ta lase regenerira in navlaži. Pustite obnovitveno masko delovati 10 minut. Lase nato sperite pod mlačno vodo in jih nežno posušite.


Posebno stojalo za lasuljo ali glava je idealna za sušenje modela človeških las na zraku. Lasni vložek ali lasuljo lahko nato oblikujete, kakor želite.


Še en nasvet strokovnjakov za nego

Če želite biti hitri:

Preprosto poškropite nekaj razpršil ellen wille Care’n Repair v obliki pršila v svoje lase, ko so še vlažni, in jih nato ne izpirajte več. Tretma v spreju s popravljalnim učinkom lase navlaži in olajša razčesavanje – brez izpiranja.