International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Zdravje in telo
Objavljeno v

MESEC LEUKEMIJE / LIMFOMA: Bitka za katero smo se pripravljeni boriti

Objavljeno v

Končni cilj našega obstoja je voditi življenje, kjer se počutimo udobno v različnih območjih. Ne glede na to, v kakšni »coni« si prizadevamo za uspeh, ni pomembno. Naše stopnje udobja se razlikujejo. Svoje življenje vodimo z različnimi užitki, radostmi, slabostmi in strahovi. Mi podpiramo različne vrste ljudi. Obstajamo, da smo različni drug od drugega, čeprav se včasih zatekamo k istemu interesu in ideji. Raznoliki smo. Mi smo ljudje.

Kot ljudje si prizadevamo, da bi bile naše različne niše udobne. Prešli smo daleč od naših predhodnikov neandertalcev. Naučili smo se, da uporabljamo naše zemeljske bounty, da bi služili našim ciljem. In tako je prišla znanost in tehnologija na različnih področjih. Smešno je, da, ko napredujemo v znanosti, sledijo naše zdravstvene težave. Obstajajo bolezni, ki še niso bile znane, kar je zdaj razširjeno. Ta človek se mora soočiti s takšnimi novimi izzivi, ko se skuša prilagoditi spreminjajočemu se svetu, kjer je Rak postal prekletstvo. Rak je v različnih oblikah. Ena izmed najbolj smrtonosnih, ki prizadene vsakogar, je levkemija. To je srhljivo, osupljivo celo, da o njem razmišlja kot o drugi pošasti, ki poskuša uničiti zdaj še posebej jutri.

Kaj dela levkemija z našim telesom?
Enostavno. On ogroža obrambo našega telesa pred okužbami! Naša telesa imajo vgrajene bojevnike, ki ga varujejo pred toksini, ki so naravni ali umetni. Ti bojevniki so proizvedeni v naših kosteh. Ti bojevniki imenujemo levkocite ali bele krvne celice. In te celice najdemo v naši krvi in ​​potujejo daleč in daleč v naših telesih. To, kar počne ta vrsta bolezni, je pretvoriti te bojevnike v nekaj nefunkcionalnega. So dovolj nemočni, da ne morejo več opravljati svoje vloge pri preprečevanju okužb. Ko se te nenormalne celice množijo in širijo, vplivajo na tvorbo drugih celic v krvi. Ko se to zgodi, so bolniki (ne glede na raso, starost in spol) nagnjeni k različnim oblikam bolezni. Veliko trpijo.

Levkemija prihaja v različnih klasifikacijah in vrstah. Lahko se opredeli kot kronična ali akutna. Pri kronični levkemiji slabe celice prihajajo iz zrelih nenormalnih celic. Predolgo se kopičijo in počasi rastejo ter imajo malo ali nič znakov in simptomov. Po drugi strani se akutna levkemija razvije iz zgodnjih celic ali prekurzorskih celic, imenovanih blasti, in se hitro razvije. Lahko sem v nekaj dneh ali tednih. Ker se je ta strašna bolezen razvila v različne vrste, so jih znanstveniki razvrstili v akutno mielogeno levkemijo (AML), akutno limfocitno levkemijo (ALL), kronično limfocitno levkemijo (CLL) in kronično mielogeno levkemijo (CML). Vsi ti različni tipi imajo edinstvene predstavitve in različna zdravljenja, vendar imajo eno skupno stvar – vsi se začnejo v kostnem mozgu.

Stopnja preživetja
Stopnja preživetja predstavlja celo dobro sliko. Ameriško društvo za boj proti raku napoveduje, da bo letos diagnosticirano približno 4000 ljudi. Ena tretjina teh je odraslih. Od teh 4000 bo 1490 umrlo zaradi te vrste levkemije, kjer sta dve tretjini odraslih. Kakšni so dejavniki tveganja in povzročajo to bolezen? Prvi na seznamu je starost. About.com navaja, da je 60-70% tistih, ki jih je prizadela levkemija, starejših od 50 let. Kajenje je tudi dejavnik tveganja (vsak četrti človek z AML je kadilec). Drugi vzroki vključujejo izpostavljenost sevanju atomske bombe, predhodno kemoterapijo ali sevanje, tako imenovani humani virus levkemije T-celic (HTLV-1), ki se širi kot AIDS, mielodisplastični sindrom in Downsov sindrom.

Ker je bolezen tako smrtonosna, je vse, kar lahko storimo, praksa pozornosti. Vedno moramo biti v iskanju znakov, kot je nepojasnjen izpuščaj; ali simptomi, kot so nenavadna bolečina in utrujenost. Utrujenost, slabo počutje, izguba apetita, izguba telesne mase, zvišana telesna temperatura, anemija, krvavitve, pogoste okužbe, bruhanje, glavobol, boleče grlo, nočno znojenje, bolečine v kosteh ali sklepih, povečane bezgavke in bolečine v trebuhu stražar za.

Ko je bolniku postavljena diagnoza levkemije, so zdravstvene možnosti, kot so kemoterapija, sevanje, presaditev matičnih celic ali kostnega mozga, biološka in imunska terapija, dopolnilna in alternativna medicina odločitve, s katerimi se soočajo. Ne glede na izbiro, dejstvo, da je njihovo življenje v ravnovesju, si zasluži naše sočutje in podporo. Kot se nadaljuje bitka z velikim C. Toda upanje za zdravilo je vseprisotno.

Ena presenetljiva, a hudomušna slika, ki sem jo našel na YouTubu, za katero mislim, da bi jo bilo vredno deliti, je bitka Luisa Monzona za levkemijo, kjer je prišlo do točke, ko je potreboval presaditev kostnega mozga. Po enem letu od uspešnega presaditve je srečal svojega angela – takšno žensko s čudovito dušo, ki se je prostovoljno strinjala, da bo njegov donator. Ta dotikajoči se sestanek samo dokazuje, da obstaja upanje v vsaki bitki, za katero se borimo.

 

International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Sledite nam
Seznam želja
Prijava
Ustvari račun

Vaši osebni podatki se bodo uporabljali za podporo vaših izkušenj na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane na spletu pod stranjo varovanje in zasebnost pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

TOP
Vaša košarica 0
NEDAVNO OGLEDANO 0