Nega lasulj sintetični las

Lasulje in lasni vložki iz sintetičnih las so zelo priljubljeni in razširjeni. Danes so sintetična lasna vlakna tako prepričljive kakovosti, da jih vizualno in tipično komajda ločimo od človeških las. Sintetični lasje so na voljo v številnih pristnih briljantnih barvah. Spominski učinek sintetičnih lasnih vlaken poskrbi, da lasje po umivanju ohranijo prvotno obliko. Sintetični lasje pa kljub optični podobnosti nimajo enakih lastnosti kot človeški lasje. Občutljiv je na primer na toploto in ga zato ni mogoče oblikovati s sušilcem za lase, kodralnikom ali likalnikom. Sintetični lasje imajo druge potrebe kot človeški lasje.

Zato Ellen Wille Expert Care ponuja izdelke posebej za sintetične lase. Običajni izdelki za nego, kot so tisti, ki se uporabljajo za naravne lase, niso primerni za sintetične druge lase.

Kako pogosto je treba čistiti sintetične lase?

Tudi pri sintetičnih laseh je priporočena pogostost čiščenja ključno odvisna od intenzivnosti uporabe. Redna nega podaljša življenjsko dobo sintetične lasulje ali lasnega vložka in vam zagotovi dolgotrajen užitek. Naše priporočilo za dnevno povprečno uporabo je čiščenje sintetičnih las približno enkrat ali dvakrat na teden.

Navodila po korakih za čiščenje sintetičnih las

V približno en liter mlačne vode dodajte količino Ellen Wille šampona za sintetične lase v velikosti lešnika.

Model sintetičnih las nežno pretresite, preden ga postavite v vodno kopel s šamponom za sintetične lase.

Lasuljo ali lasni vložek iz sintetičnih las pustite v kopeli s šamponom približno 10 minut. Šampon za sintetične lase je samočistilen. Prosimo, nikoli ne drgnite in ne zvijajte las!

Po približno 10 minutah sperite sintetične lase s čisto, mlačno vodo. Prosimo, ne drgnite in ne stiskajte!

Da ohranite strukturo las in ohranite sintetične lase mehke in voljne, priporočamo drugo izpiranje z balzamom za sintetične lase Ellen Wille.

Dodajte malo Ellen Wille sintetičnega balzama za lase v novo kopel s svežo vodo in pustite delovati še 10 minut. Lasuljo ali lasni vložek temeljito sperite in pustite, da se posuši na zraku.

Pomembno: sintetične lasulje ali lasnega vložka nikoli ne drgnite do suhega z brisačo. Lahko pa jih previdno razčešete z mehko, nabrano krtačo. Po sušenju na zraku se bo lasulja ali lasni vložek sam vrnil v prvotno obliko.

Še en nasvet strokovnjaka za nego

Sintetični balzam za lase Ellen Wille nudi idealno zaščito in dolgotrajen sijaj sintetičnih las. Po čiščenju nanesite nekaj prškov balzama z razdalje približno 10 cm na posušene lase. Ne oklevajte z vsakodnevnim nanosom balzama.