Brada skodrana mala za palčka ali škrata, OB-30204.01, bela

26,02 

Brada za škratka. ŠKRATJE – MITOLOŠKA IN PRAVLJIČNA BITJA

Opis

Božičkova brada mala kratka za škrata ali božička

Brada za škratka. ŠKRATJE – MITOLOŠKA IN PRAVLJIČNA BITJA

Decembrski mož, ki prihaja s Severnega tečaja in nam ob Božiču prinese darila. Vemo še, da mu pri delu pomagajo njegovi zvesti škratje in jelenčki, ...

Včasih je bil v Evropi, Rusiji in Sibiriji škrat splošno priznan član človeške družbe. Vsi ljudje so škrate, bitja mraka in noči, redno videvali, le-ti pa so jih nagrajevali, kaznovali, jim pomagali ali jih ovirali.

Po germanskem izročilu lahko škrate enačimo s palčki. Gre za bitja, ki delajo pod zemljo in pridobivajo kovine. Ker so v starih časih poznali samo sedem kovin, so verjeli, da je tudi palčkov oz. škratov natanko sedem. Vsaka od teh sedmih kovin pa je bila v fiziki povezana z enim od planetov (npr. zlato je bilo povezano s soncem). Po starodavnih verovanjih kroži okoli sonca sedem planetov – še dodaten razlog, da je škratov točno sedem Za večino božičnih izdelkov sprejemamo prednaročila do konca novembra. Imate vprašanje ? Pokličite naš team ali nam pošljite e-mail: info@lasulje.si.

Brand blagovne znamke

ORLOB pustni kostumi in lasulje

Celotna polna ponudba za božič,  pusta in za karneval. Pustne lasulje, božične lausulje, brade, brki,  božična oblačila, božične brade , dedek mraz, božičk obleka, brada za božička, lasulje za miklavža , nicholas, božični kostumi, lasulja za božička ženske zabave lasulje, barvne lasulje, moške pustne lasulje in pustni pribor.

Morda vam bo prav tako všeč…