,

Podaljševanje las – vse kar morate vedeti o podaljševanju las

Kako dolgo traja postopek podaljševanja las?

Podaljševanje las je postopek, ki je odvisen od tega, kako goste lase ima stranka že po naravi. Če ima veliko las, potrebuje kar precej lasnih podaljškov, saj le na takšen način lahko ohrani naraven videz. Sam postopek traja nekje uro ali dve, je pa tudi odvisen od tehnike vstavljanja oziroma podaljševanja las.

podaljševanje las

Ali lahko podaljševanje las poškodujejo naravne lase?

Lasni podaljški nikakor ne poškodujejo naravnih las. Je pa res, da tisti lasje, na katere pritrdimo  lasne podaljške, morejo biti kar v najboljši kondiciji. Podaljški so obremenitev za lase z dodatno težo. S podaljševanjem pa ne moremo prikriti izpadanja las ali uničenih las.

Ali je potrebno med dvema podaljševanjema narediti premor ali se lahko takoj namestijo novi podaljški?

Novi lasni podaljški se lahko namestijo še isti dan, le postopek je malce bolj dolgotrajen, saj moremo najprej odstraniti stare.

Kako dolgo lahko nosimo stare podaljške?

Čas nošenja lasnih podaljškov je odvisen od več dejavnikov, predvsem pa od debeline in hitrosti rasti naravnih las, gostote podaljškov in seveda od tega, kako pogosto in skrbno svoje podaljške negujemo. Pri negi las imamo v mislih predvsem to, kako jih stranka oblikuje – je to sušilnik, ravnalnik ali krtača. Povprečno pa govorimo o dobi okoli 6 mesecev. V tem času pa so spoji tako blizu lasišča, da lahko lase poljubno spnemo v čop ali pa si privoščimo kakšno drugo pričesko.

Ali lasje kljub podaljškom dihajo?

Lasišče s podaljški skoraj nima nikakršne zveze, saj se podaljški vedno nanašajo posredno od glave, tako da direktnega stika spoja z lasiščem ni. Tako lasišče lahko diha in ga z ničemer ne dražimo. Če je spoj v stiku z lasiščem, potem pritrjevanje ni potekalo pravilno!

Ali lahko podaljške oblikujemo z ravnalnikom, kodralnikom ali drugimi termalnimi pripomočki?

Tako lasni podaljški kot naravni lase so primerni za mehansko obdelavo. Podaljški so kemično obdelani, impregnirani in pripravljeni za možnost termične oziroma mehanske obdelave.

Ali je lasne podaljške možno barvati?

To strankam odsvetujemo, saj z oksidacijskimi barvami poškodujemo zaščitni kemični sloj na laseh in s tem skrajšamo življenjsko dobo podaljškom. Zaradi barvanja pa pride hitreje do poškodb las, lasje se izsušijo, to pa je razlog zakaj se vozlajo in lomijo. Lahko pa frizuro popestrite z barvnimi clip on podaljški

barvni podaljški, clip on

Kaj so prednosti podaljšanih las?

Prva prednost podaljševanja las je v dolžini in v dramatičnem videzu, ki ga z dolgimi in gostimi lasmi lahko pričaramo – poudarek je tudi na izredno kratkem času, v katerem to dosežemo. Takšno pričesko lahko poljubno spreminjamo in oblikujemo. Lasni podaljški so cenovno ugodni, tako da so dostopni vsem! Poleg tega pa rešijo problem tistih, ki imajo redke in tanke lase, saj v zelo kratkem času izboljšamo gostoto in volumen pričeske.

Nega las s podaljški?

Kot smo že prej omenili, je potrebno uporabljati posebno krtačo, ki je izdelana iz večih različni dolžin ščetin, da le te prodrejo čisto do lasišča in hkrati ne poškodujejo spojev. Pomembno je, da lase začnemo česati pri konicah, saj to prepreči vozlanje las. Uporabljati je potrebno hidrantne šampone, balzame in obloge za lase oziroma za barvanje las. Pozor! Las nikoli ne umivamo z glavo naprej, saj je pozicija podaljškov v smeri rasti naših naravnih las. Uporabljamo lahko tudi spreje za krtačenje las in las nikoli ne češemo mokrih! Le na tak način bodo vaši lasje videti lepi in zdravi.

Če iščete kakovostne lasne podaljške, lasulje ali CLIP ON podaljške vam priporočamo spletno trgovino www.lasulje.si , kjer lahko izbirate med različnimi dolžinami, barvami in materiali lasnih podaljškov. Prav tako pa vam ponujamo razne pripomočke za nego las z lasnimi podaljški, kot so krtače in glavniki.