, ,

Oblika obraza in frizura – katera frizura je zame?

frizure k obliki obraza
65 / 100

Oblika obraza in frizura za lasuljo 

Oblika obraza in poznavanje določenih pravil pri zbiranju pričeske sta najbolj pomembna dejavnika, ki naj vplivata na vašo novo frizuro.

Kje začeti? Oblika obraza in frizura – katera frizura je zame?

Kakšna frizura pristaja mojemu obrazu ?

 

Najprej se morate odločiti o dolžini las. Če želite videti ženstveno in romantično, ..

Dolgi lasje niso popolnoma primerna vedno za vas, prav tako pa kratek las ni za vsakogar.

Upoštevati morate kakšna je oblika vašega obraza.

 

Oblike obraza so lahko : ovalne, hruškaste oblike, okrogle, kvadratne, pravokotne oblike, v obliki diamanta, trikotna.

Katera frizura je zame ? 
Oblike obraza in ustrezne pričeske:

Preverite kako vam bi pristajale različne frizure in dolžine ter barve las na vaš obraz.

Aplikacija MODIFACE   virtualna stimulacija – poizkusite.

Če imate okrogel obraz, vam bodo bolje pristajale nekoliko daljše bob pričeske. Poskusite s stopničastim ali asimetričnim pažem, z dolžino tik pod brado. Izogibajte se valovom in kodrom, pa tudi ravnemu in ostremu frufruju.

Oglatemu obrazu bodo najbolje pristajale stopničaste pričeske, z dolžino tik nad ali tik pod brado. Frufru, postrižen na stran, je odličen za to obliko obraza. Poslovite se od ravnih bob pričesk, predvsem tistih, ki segajo do brade in od ravnega, gostega frufruja.

Nasprotno od oglate oblike obraza, diamantni obliki pristajajo pričeske do brade, saj se tako obraz optično razširi, prav tako pa jim pristaja raven in gost frufru, ki bo obraz na videz zmanjšal. Izogibajte se pričeskam brez frufruja in takim, ki imajo prečko na sredini, saj vam bodo podaljšale že tako dolg obraz.

Kar se tiče srčastega obraza, so zanj idealne paž frizure z dolžino do brade, pogosto pa tudi take, ki so valovite in kodraste. Izogibajte se kratkega paža in ravnega frufruja. Če si zelo želite imeti frufru, se odločite za takega, ki ga boste lahko nosile počesanega na stran.

Kar pristaja srčastim obrazom, najpogosteje ne odgovarja tistim, ki imajo trikotno obliko obraza in obratno. V tem primeru poskusite s stopničastim pažem, dolžine tik nad čeljustmi, frufru naj bo počesan na stran in izogibajte se pažu do brate kot tudi ravnemu in gostemu frufruju, saj vam bo to še dodatno zmanjšalo in razširilo obraz.

Podolgovatemu obrazu pristaja paž do brade ali krajši, z velikim volumnom in raven ter gost frufru. Izogibajte se pričeski brez frufruja in takim, ki imajo prečko na sredini, saj vam bo to še dodatno podaljšalo obraz.

Zaradi popolne oblike bo ovalnemu obrazu več ali manj pristajala katerakoli oblika paž frizure. Prilagodite pričesko temu, kar želite na vašem obrazu poudariti. Vseeno pa bodite pozorne in se izogibajte čemurkoli, ki bi lahko pokvarilo vašo popolno obliko obraza. Na kratko: z lasmi ali dolgim frufrujem si ne prekrivajte oči , obraza ali čela.