,

Domača metoda za odpravo sivih las in krepitev las

Domača metoda za odpravo sivih las in krepitev las

Dermatologi govorijo o tako imenovanem pravilu “50-50-50”, ki pomeni, da ima 50 % prebivalstva približno 50 % sivih las pri starosti 50 let. Tako kot se s starostjo spreminja tekstura kože, se tudi lasje.
Ženske smo ponavadi zelo nečimrne z našimi lasmi in vedno si želimo, da bi bili zdravi, svilnati, dolgi in sijoči, vendar pogosto vsi cilji niso doseženi zaradi različnih vidikov, bodisi prehranskih, okoljskih ali zaradi starosti. Ko gre za zadnji dejavnik, to pomeni, da imamo sive lase, tiste tanke bele pramene, ki se pojavijo, ko smo stari med 40 in 50 let. Na srečo obstaja domač trik, ki temelji na čaju različnih zelišč za barvanje las.

Sestavine in način priprave:
Vrečka rožmarinovega čaja
Vrečka žajbljevega čaja
Vrečka zelenega čaja
Liter vode
Posoda

V posodo boste natočili vodo, jo postavili v kuhinjo in pustili vreti. Ko doseže vrelišče, položite vsako od zgoraj navedenih čajnih vrečk in počakajte nekaj minut, da snovi v ovojnicah popolnoma izstopijo.

Na tej točki odstavite lonec z ognja, počakajte, da se tekočina ohladi in jo nanesite na lase.

S pripravkom navlažite lase, s posebnim poudarkom na predelih z več sivimi lasmi, vendar pazite, da snov prodre v lasišče. Pustili ga boste nekaj ur delovati na laseh in jih nato sprali z vsakodnevnim šamponom.

Če želite potemniti ton vaših las, uporabite črni čaj, namesto tega, če jih želite posvetliti, je za vas idealen poparek kamilice.

Lastnosti infuzij
Vsako od teh zelišč ima številne zdravilne lastnosti, ki vam ne služijo le za barvanje las, temveč jih tudi okrepijo, nahranijo, naredijo svilnate, sijoče in brez prhljaja. Druga najpogostejša uporaba teh poparkov, poleg njihove zunanje uporabe, je njihovo uživanje za zdravljenje želodčnih, črevesnih, presnovnih in kožnih težav.

Izkazalo se je, da so v lastnostih zelišč antioksidanti, protivnetna, antibakterijska in imajo veliko mineralov in vitaminov.

Zahvaljujoč tem sestavinam poparki delujejo kot mišični relaksanti, uravnavajo krvni tlak, preprečujejo spremembe glukoze, holesterola, trigliceridov in izboljšujejo delovanje srca in živčnega sistema.

Poleg omenjenih koristi sta čaj iz rožmarina in žajblja idealna za zdravljenje težav s kožo, saj obnavljata odmrle celice, spodbujata nastajanje kolagena in preprečujeta nastanek gub, madežev in aken.

 

0 odgovori

Pustite odgovor

Se želite pridružiti razpravi?
Prispevajte z vašim mnenjem!

Dodaj odgovor