,

Božični kostumi za božička in božičkova brada

75 / 100

Še dober mesec nas loči do veselega decembra, tistega časa v letu, ki je poln veselja, radosti in presenečenj. Vsi nestrpno pričakujemo prve snežinke in prihod treh dobrih mož. Vsi poznamo Miklavža, dedka Mraza in Božička – vesele može, ki ob koncu leta nosijo darila vsem pridnim otrokom in odraslim. Pravi božični kostumi bodo pričarali pravo pravljico in narisali nasmeh na otroških obrazih.

SVETI NIKOLAJ ali MIKLAVŽ

V tretjem stoletju se je v današnji Turčiji rodil Miklavž ali Sveti Nikolaj. Njegovi premožni starši so zaradi bolezni hitro umrli. Vzgojen je bil v krščanskem duhu, zato je svoje premoženje podaril bolnim in revnim.  Že v mladih letih je postal škof, znan po svoji radodarnosti in prijaznosti. Umrl je 6. 12., leta 343, zato se vsako leto na ta dan spomnimo na njegovo dobrosrčnost. Na ta dan Miklavž skupaj s parkljem nosi darila. Otroke, ki niso bili pridni pa parklji “pobašejo” v velike vreče in jih odnesejo bog ve kam 🙂

Za Svetega Nikolaja, prav tako kot za Božička in dedka mraza, je značilna dolga bela brada.

BOŽIČEK

 

Na rojstni dan Jezusa Kristusa vsi kristjani nestrpno pričakujejo prihod debelega Božička z njegovimi sankami in 7 božičnimi jelenčki. Božiček parkira svoje sanke na strehi vašega doma in se s pomočjo čarobnega prahu spusti skozi dimnik ter pod Božično smrečko nastavi darila. Vsi poznamo Božička, oblečen je v rdeči plašč, obrobljen z belim krznom in rdečo kapo z zvončkom na koncu. Njegove značilnosti pa so tudi dolga bela brada, debel trebuh in očala. Božičku pri zavijanju daril pomagajo tudi Božični škratje, rdečo zelena bitja, manjše postave, z zašiljenimi ušesi. Ob prepevanju Božičnih pesmi izdelujejo in zavijajo darila.

lasulja in barada za božička

Zamislite si iskrico v očeh vašega otroka, ko od blizu vidi lesketanje Božičkove brade. Ne katera koli brada, ampak prav tista, ki je prinesla veselje in čarobnost v nešteto domov po vsem svetu.

V tem prazničnem času vam ponujamo priložnost, da domov prinesete delček te čarovnije. Božičkova brada, simbol topline, ljubezni in darovanja, je zdaj na voljo v prodaji. Vsaka nit je napolnjena z zgodbami o čudenju in očarljivosti, ki so jih spletle roke same radosti.

Predstavljajte si vznemirjenje, ko ga obesite ob kamin ali postavite pod drevo. Začutite veselje, ki žari po vašem domu, saj veste, da imate košček Božičkovega šarma, ki ga boste cenili za vedno.

Vendar pohitite, saj je takšna čarovnija minljiva. Naokoli je le malo Božičkove brade. Ne zamudite priložnosti, da naredite ta božič nepozaben.

Zagotovite si svoj košček Božičkove brade še danes in dovolite, da čarobnost severnega tečaja napolni vaše srce in dom. 🎅❤️

DEDEK MRAZ

Dedek Mraz je prispel k nam iz Rusije, zato je oblečen v debel krzneni plašč. Tudi za njega je značilna dolga bela brada, očala in kučma.

Božični kostumi

Popolni božični kostumi so samo en klik vstran. V spletni trgovini specializirani za božični kostumi  najdete kostum za Miklavža, kostum za Božička in kostum za dedka Mraza. Med policami novoletnih izdelkov pa so tudi različni kostumi škratov, snežakov, pingvinov, jelenčkov, Božič, Marije in Jožefa ter še veliko več.

0 odgovori

Pustite odgovor

Se želite pridružiti razpravi?
Prispevajte z vašim mnenjem!

Dodaj odgovor