International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Božične lasulje in kostumi

Ali ste vedeli? Božiček  je obstajal!

kostum božiček

Ali ste vedeli? Božiček  je obstajal!

Morda so pripovedke Božička resnično spremenile v pravljičnega moža s škrati, jelenčki, čarobnimi sanmi in izdelovalnico igrač. Pa vendar izmišljeni gospod temelji na resnični osebi. Davnega leta 270 je v mestecu Myra na območju današnje Turčije živel škof Sveti Nikolas, ki si je svoj ogled prislužil kot anonimni darovalec daril, ki jih je delil osirotelim otrokom – največkrat so bila ta darila sladkarije in majhne vsote denarja. Ponavadi je darila nastavljal ponoči v njihove čevlje. Po njegovi smrti je dobil status zavetnika otrok. Kasneje so Sv. Nikolaja in njegovo zgodbo ohranjali na Nizozemskem, kjer je škof Sinterklass potoval od hiše do hiše in otrokom v noči iz 5. na 6. december delil in nastavljal sladkarije.

Na povezavi kostumi božiček  lahko kupite vse kar potrebujete, da se preobrazite v Božička.

Kako je Coca-Cola posvojila Božička? ZA RDEČO OBLEKO

Za Božička kot ga poznamo danes je brez vprašanja kriva prav svetovno znana korporacija. Do takrat se je Božiček na različnih ilustracijah pojavljal v najrazličnejših oblačilih; od zelenih, vijoličnih, modrih vse do rjavih. V rdečo so sicer bradatega gospoda prvič oblekli konec 19. stoletja, vendar pa je takšno podobo dobrega moža zapečatila prav Coca-Cola leta 1913, ko ga je odetega v rdečo posvojila za svoj zaščitni znak.

Danes torej Božička vsi od mladih do modrejših prepoznamo po zaščitnem znaku – rdeči obleki.

International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Sledite nam
Seznam želja
Prijava
Ustvari račun

Izberite vse načine, ki bi jih radi slišali od nas

Vaši osebni podatki se bodo uporabljali za podporo vaših izkušenj na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane na spletu pod stranjo varovanje in zasebnost pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

TOP

Vaša košarica 0

NEDAVNO OGLEDANO 0