International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Izdelava in nakup lasulje

Kateri so boljši, človeški lasje ali sintetični lasje?

Kateri so boljši, človeški lasje ali sintetični lasje?
Seveda na to vprašanje ni mogoče odgovoriti konkretno. Zagotovo obstajajo ljudje, za katere so iz estetskih in zdravstvenih razlogov primerni le človeški lasje. In človeški lasje so tudi etično neškodljivi – lasje nikogar ne silijo: mnogim ženskam v bolj podeželskih regijah osrednje Kitajske ali severovzhodne Kitajske, od koder prihajajo človeški lasje, je dobrodošel dodaten prihodek, da lasje rastejo, dokler se ne prodajo lahko. Daljši kot so zdravi lasje, dražja je cena, ki jo lahko dobijo ženske, in dražji bodo pravi izdelki za lase. Naj ga povzamemo takole: cena za zelo dolgo lasuljo za človeške lase je težko opravičljiva, če jo primerjate s kvazi ravno tako lepo in dolgo lasuljo iz kakovostnih sintetičnih vlaken. Po drugi strani krajše lasnice za las niso veliko dražje od sintetičnih lasulj z enako obdelavo, nego in obraba, ki jih povzročata trenje in matiranje, pa za kratke lase ni tako velika, tako za sintetične lase kot za prave lase.

Ali s sintetično lasuljo ne prepoznate takoj, da so lasje lažni?
Industrija lasulj si že desetletja prizadeva, da bi razlikovanje med človeškimi in sintetičnimi lasmi postalo vse težje, tudi za strokovnjake. In z rezultati ste lahko ponosni tudi na to, da vidite. Na prvi ali drugi pogled ne boste prepoznali, da vaša lasulja iz sintetičnih las ali pripeti lasni podaljški niso vaši lasje. Namesto tega je pomembno, da se počutite udobno z izbranim slogom in barvo lasulj, ki vam ustrezata. Bolj ko ste prepričani o svojem učinku v ogledalu, bolj samozavestni se boste lahko pojavili v javnosti – in nihče niti pomislil ne bo, da nosite zamenjavo las. Potem so spet tu lasulje, ki bi morale izstopati – tako osupljivo nenavadne kreacije, da se vaši soljudi ne morejo izogniti temu, da bi skrbeli za vas z odprtimi usti. Takšne lasulje imamo tudi radi in prodajamo.

Lahko barvate podaljške in lasulje?
Teoretično: da. V praksi pa je tudi nekaj težav. Številne podaljške, lasnice in lasulje, ki so trenutno na voljo na trgu in so celo blizu cenovno dostopnih, so narejene iz azijskih las. Da bi lahko ponudili raznolikost barv, ki jih zahteva evropski trg, so lasje že obarvani. Zlasti pri svetlejših odtenkih je to zelo agresiven postopek, ki poškoduje naravno luščenje las.

Kako dolgo lasulja traja?
Poleg nege in intenzivnosti stresa je to še posebej odvisno od dolžine lasulje (ali kosa las). Medtem ko kratke lasulje lahko nosijo več mesecev, tudi pri vsakodnevni uporabi, dolge lasulje pokažejo očitne znake obrabe po samo nekaj tednih. Značilno je postopno matiranje dolžin in konic, kar je neizogibno ne glede na material, naj bo to pravi las ali sintetičen. Težava izvira iz nenehnega trenja o ramenih in hrbtu, ki površino las razjasni in naredi krhke. Daljši so lasje, resnejši je ta učinek, ki se seveda poveča tudi, ko lasico nosite med plesom in športom. Da bi nadomestili zaščito naravnih lasnih površin z maščobami iz lasnih korenin in vsaj za določen čas preprečili ta učinek imamo kar nekaj proizvodov za nego lasulj.

Pridružite se pogovoru

International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Sledite nam
Seznam želja
Prijava
Ustvari račun

Vaši osebni podatki se bodo uporabljali za podporo vaših izkušenj na celotnem spletnem mestu, za upravljanje dostopa do vašega računa in za druge namene, opisane na spletu pod stranjo varovanje in zasebnost pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

TOP
Vaša košarica 0
NEDAVNO OGLEDANO 0